Lisette Smeets paarden voedingsadvies en lymfedrainage

Mijn naam is Lisette Smeets en ik ben oprichtster en eigenaresse van Equi Feri. Samen met mijn man, kinderen en hondjes woon ik in het smalste stukje van Nederland: Nieuwstadt. Ik ben helemaal gek van dieren. Naast twee hondjes hebben we een lieve Rheinlander merrie (1998) en twee shetlandpony’s: halfzusjes (geboren in 2001 en 2002). Zij staan 24/7 buiten op een wei met paddock en track.

Bij Equi Feri kun je terecht voor lymfedrainage en voedingsadvies voor paarden. Manuele lymfedrainage is de oplossing voor veel problemen bij paarden. Daarmee bied ik je ondersteuning bij de algehele conditie en het welzijn van je paard.

Lisette Smeets paarden voedingsadvies en lymfedrainage

Equi Feri: Wilde paarden

Equi Feri betekent ‘wilde paarden’. Waarom kunnen zij overleven op een steppe of prairie? Hoe kan het dat zij niet dezelfde problemen hebben als onze paarden? Hoe leven, eten en bewegen paarden in de natuur? Dat vind ik erg fascinerend.

Mijn zoektocht startte tien jaar geleden toen mijn paarden op mijn pad kwamen. Zij hadden alle drie veel verstoringen in hun systeem. Ik worstelde met problemen zoals slechte hoeven, slechte gebitten, lichamelijke en psychische blokkades, koliek, dikke benen, mok, mestwater, (gevolgen van) insuline resistentie, zomereczeem en PPID. Ik noem het achterstallig onderhoud, want hun vorige eigenaar deed zijn best maar had de kennis niet in huis.

Terug naar de basis

Ik ben terug bij de basis begonnen en vanuit de natuur naar ieder paard gaan kijken: wat heb jij nodig om paard te zijn en je gelukkig te voelen? Hét paard bestaat niet want ieder paard is anders en heeft zijn eigen behoeftes vanuit zijn eigen natuur. Wij hebben – met alle liefde (!) – onze dieren helemaal uit die natuur getrokken. Onze paarden moeten zich staande houden in on-eigen situaties, zowel op het gebied van huisvesting, beweging, training en voeding.

Ik neem je graag mee in mijn visie van een gelukkig paard binnen jouw mogelijkheden. Ook jij doet alles voor je paard uit liefde en in verbinding zijn de mogelijkheden eindeloos.

"Je zou willen dat je paard kon praten en je vertellen hoe je kon helpen. Ik snap hoe lastig dat is. Laat mijn handen de vertaling geven."

Lisette Smeets

Mijn merrie Floortje (1998) had lang last van dikke kogels aan haar voorbenen. Koelen, coolgel, bandageren, medicatie, een steunkous laten aanmeten; ik probeerde van alles maar niets hielp lang genoeg. Ik werd er wanhopig van. Toen kwam ik, inmiddels zeven jaar geleden, in aanraking met manuele lymfedrainage. Dat veranderde alles en binnen twee weken waren haar benen weer prachtig strak met blijvend resultaat. Tijdens het herstel van Floortje leerde ik veel en kwam ik erachter hoe belangrijk het is om haar gezond oud te laten worden. Naast lymfedrainage speelt ook voeding een grote rol te spelen in het ziekte- en genezingsproces. Dit neem ik daarom altijd mee in het behandelplan van je paard.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing voor jouw paard? Ik help je graag. Ik geef eerlijk advies en werk waar nodig samen met jouw dierenarts.

Hoe kan lymfedrainage problemen bij je paard oplossen